2014 © 2018 Lofoten Farm Trail

  • Grey Facebook Icon

Matopplevelse i fjellet

Matkultur og lokal historie ved samlingsplass på fjellet mellom gårdene

Bli med på en historievandring i fjellene mellom gårdene, smak på tradisjonsrik mat og lær om måltidene som kulturbærer, slik de var forankret i feskarbondens liv, og er en del av vår kultur i dag.

Kan bestilles som fottur eller ridetur. Avgang fra Aalan, Straumnes og Reinmo

Kontakt

Ridetur fra Rolvsfjord

Ridetur med LofotHest

LofotHest arrangerer rideturer hovedsaklig for øvdre ryttere, men tilbyr timesturer som er tilpasset alle. Uansett erfaring og nivå. Bli med fra stallen, på en guidet tur gjennom Rolvsfjord før vi beveger oss opp i terrenget til Tjønndalen. Her får dere prøve dere på Islandshestens 4. gangart - Tølt - før vi på tilbakeveien tar en omvei via utkikkspunktet vårt hvor vi tar en pause, nyter utsikten og gleder oss over en fin tur med gode turkamerater. Øvde ryttere kan også ta turen til Aalan fra hesteryggen

Kontakt

Huldrestien i Lauvdalen

Vandre gjennom huldras rike

Finn veien til huldrestien og se om du kan finne huldra. I Lofoten bodde det ikke så mye troll, mens huldra har dype røtter i fortellerkulturen vår. Hun holdt til i utmarka og passet kretturene (kreaturene) sine. Det var lett å bli forelska i huldra for det sies hun var ofte svært vakker. I Lauvdalen bortpå sletta der Lauvdalselva renner forbi, ligger det en stor stein. Bak den er inngangen til huldras bolig sies det.

Kontakt

Please reload